Ćufte s kiselim kupusom

by | 30 Oktobra, 2014

Clipboard0312

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 70 g pirinča
  • 2 kašike prezli
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g kiselog kupusa
  • 5 dl soka od paradajza
  • 1 l juneće supe iz kocke
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, so, biber

Priprema:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi i ocijediti od suvišne tečnosti.
2. Kiseli kupus oprati isjeći na krupnije kocke, a ako je preslan, prethodno ga oprati.
3. Posebno sjediniti mljeveno meso, obareni pirinač, prezle i jaje, dodati začine po ukusu i dobro izmiješati. Od pripremljene mase oblikovati kuglice veličine oraha. Kuglice propržiti na malo ulja, izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. U dubljoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati kiseli kupus pa i njega kratko propržiti.
5. Potom sipati sok od paradajza i juneću supu te kuhati na umjerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
6. Dodati pržene ćuftice i začine po ukusu te kratko prokuhati.
7. Gotovo jelo posuti sjeckanim peršunom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.