Ćuftice u umaku od paprika

by | 5 Novembra, 2013

cuftice

Sastojci:
Za ćuftice:

  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 jaje, so, ulje
  • 4 kašike prezli
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • prstohvat mljevene paprike

Za preljev:

  • 400 g fileta pečene paprike
  • 2 dl soka od paradajza
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 glavica crnog luka
  • bosiljak, ulje
  • mješavina začina

Ostali sastojci:

  • 400 g tjestenine po želji

Priprema:

Ćuftice:
1. Pileće bijelo meso zajedno s crnim i bijelim lukom samljeti na mašini za mljevenje.
2. Dodati jaje, prezle, mljevenu papriku i začine po ukusu pa dobro izmiješati.
3. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati kuglice. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.

Preljev:
1. Filete pečene paprike i crni luk sitno isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati pečenu papriku, sok od paradajza, bijelo vino, bosiljak i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi oko 10 min.
3. Potom umak izmiksati pa vratiti na šporet, dodati ćuftice i sve zajedno kratko prokuhati.
4. Tjesteninu obariti u slanoj vodi i poslužiti je kao prilog uz ćuftice u sosu.

Izvor: epotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.