Ćuretina na kineski način

by | 1 Februara, 2013

za 4 osobe

Potrebno je:  

  • 500 g ćurećeg bijelog mesa
  • 2 mrkve
  • 1 praziluk
  • 2 čena bijelog luka
  • prstohvat đumbira
  • 200 g mariniranih bukovača
  • 150 g kineskog kupusa
  • 0,5 dl soja sosa
  • 200 g riže
  • 1 kašikica mljevene paprike
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina

Priprema: 

1. Ćureće bijelo meso isjeći na trake, mrkvu, praziluk, marinirane bukovače i kineski kupus na štapiće, a bijeli luk što sitnije isjeckati.

2. U dublji tiganj sipati ulje, a potom u njemu propržiti praziluk, bijeli luk i malo đumbira. Zatim dodati ćuretinu i mrkvu pa kratko propržiti.

3. Dodati kineski kupus i bukovače te pržiti na visokoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.

4. Pred kraj prženja dodati mješavinu soja sosa i mljevene paprike, začine po ukusu i promiješati.

5. Rižu obariti u slanoj vodi, ocijediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.