Ćuretina u sosu od tri vrste sira

by | 5 Novembra, 2016
Foto: Pošalji recept  StockFood

Foto: Pošalji recept
StockFood

Sastojci:
6 ćurećih bataka
1 kašika brašna
500 ml tečnosti
250 ml pavlake
100 g trapista
50 g parmezana
50 g buđavog sira
ulje
so, biber
suhi začin
menta

Priprema:
1. Ćureće batake kratko obariti. Kada je meso omekšalo izvaditi i ostaviti da se ocijedi od viška tečnosti.
2. Na ugrijanom ulju propržiti batake sa obje strane da dobiju rumenu boju. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na istoj masnoći propržiti brašno, vodeći računa da ne porumeni.
4. Postepeno dolivati tečnost u kojoj se meso kuhalo i neprekidno miješati da se dobije gust sos.
5. Dodati pavlaku i nastaviti miješanje.
6. Na kraju, dodati rendani sir, začiniti prema ukusu i sve dobro promiješati kako bi se sir rastopio i masa povezala.
7. U vatrostalnu posudu dodati polovinu sosa, zatim poredati meso pa preliti ostatkom sosa.
8. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta.
9. Poslužiti toplo posuto listovima mente.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.