Danas za ručak: Bački đuveč

by | 20 Augusta, 2017

Foto: Pixabay

Sastojci:

– 500 g krompira
– 200 g slanine
– 1 glavica crvenog luka
– 5 čenova bijelog luka
– 1 crvena paprika
– 1 žuta paprika
– 1 mrkva, ulje
– 1 veza bosiljka
– so i biber

Priprema:

1. Krompir oguliti i isjeći na kriške, a bijeli luk presjeći napola.
2. Crveni luk isjeći na rebarca, a mrkvu, slaninu, crvenu i žutu papriku na štapiće.
3. U šerpi na malo ulja propržiti slaninu da zamiriše, a potom dodati sjeckano povrće, preliti sa 2 dl vode i dinstati na umjerenoj temperaturi oko trideset minuta.
4. Dodati začine po ukusu, sitno sjeckani bosiljak i promiješati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati pripremljeni đuveč. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC oko 20 min.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.