Danas za ručak: Buritto

by | 16 Jula, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

1 veća tortilja
120 g goveđeg filea
20 g celera
20 g tikvica
20 g crvene paprike
20 g zelene paprike
20 g mrkve
30 g kukuruza šećerca
60 g obarenog crvenog graha
15 ml maslinovog ulja
so, biber
bjeli luk
peršun
10 ml soja sosa
đumbira
30 ml pavlake

Priprema

1. Tortilju kratko ispeći na suhoj tgavi s obje strane.
2. Grah izmiksati u blenderu sa dodatkom maslinovog ulja, bijelog luka, soli i bibera.
3. Sve povrće isjeći na žilijen (štapiće) i propržiti na maslinovom ulju.
4. Goveđi file isjeći na žilijen i takođe sotirati (pržiti) na maslinovom ulju.
5. Sjediniti povrće i meso, pa začiniti soja sosom i đumbirom, posoliti, pobiberiti, dodati sitno sjeckani peršun i promiješati.
6. Tortilju premazati pireom od graha, preko njega rasporediti povrće i meso, pa urolati i presjeći napola. Servirati sa kiselom pavlakom i kuhanim kukuruzom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.