Danas za ručak: Pita od piletine

by | 17 Oktobra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Potrebno je:
TIJESTO
360 g pšeničnog brašna
1 kašičica soli
60 g maslaca
10 kašika vode
1 jaje
FIL
10 g maslaca
300 g pilećeg filea
1 krompir
1 mrkva
10 svježih šampinjona

Priprema:
– Prosijte brašno pa ga pomiješajte sa solju, maslacem, vodom i istučenim jajetom. Zarolajte u kuglu i ostavite sa strane.
– Napravite fil. Ugrijte maslac u tavi pa dodajte luk i meso.
– Pržite dok ne dobije boju te dodajte nasjeckan krompir, mrkvu i šampinjone. Začinite muškatnim oraščićem te solju i biberom.
– Ugrijte još kašiku ulja u tavi pa dodajte brašno i vodu. Kuhajte dok ne dobijete gust sos pa ga dodajte smjesi s piletinom.
Ostavite ga sa strane da se ohladi.
– Razvaljajte tijesto pa ga stavite u pleh za pečenje i nafilujte.
– Zarolajte i prelijte istučenim jajetom.
– Pecite na 200°C od 25 do 30 minuta.

IZVOR: GASTROSFERA.BA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.