Domaći suvlaki

by | 31 Jula, 2014

Clipboard02z

Sastojci:

  • 2 veća svinjska filea
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • rendana kora od jedne narandže
  • rendana kora od jednog limuna
  • 1/2 kašičice mljevene paprike
  • 3 kašike soja sosa
  • origano, kari
  • so, biber
  • 1,5 dl ulja

Priprema:
1. Svinjske filee zasjeći po sredini, a zatim ih otvoriti i preko najlon kese blago istanjiti tučkom za meso da bi se dobila veća šnicla.
2. Nakon toga šnicle isjeći na manje pravougaonike 3×2 cm.
3. Crvenu i zelenu papriku očistiti od sjemena i peteljki i isjeći na pravougaonike podjednake veličine kao i meso.
4. Posebno pripremiti smjesu za marinadu. Sjediniti rendanu koru limuna i narandže, pa dodati mljevenu papriku, soja sos, origano, kari i ostale začine po ukusu. Sipati ulje i promiješati.
5. U pripremljenu marinadu dodati isječeno meso, pa promiješati i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
6. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmjenično marinirano meso i papriku dok se ne popune. Potom ih peći u tiganju na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.