Đuveč s koljenicom

by | 23 Januara, 2014

djuvec-sa-kolenicom

Sastojci:

  • 1 dimljena koljenica
  • 150 g pirinča
  • 1 veća crvena paprika
  • 1 manja tikvica
  • 1 manji plavi patlidžan
  • 4 veća paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Koljenicu obariti a zatim meso odvojiti od kostiju i isjeći na krupnije kocke, a supu od kuhanja procijediti.
2. Crni luk očistiti i isjeći na kockice.
3. Papriku očistiti od peteljke i sjemena pa isjeći na krupnije kocke, paradajz takođe isjeći na kocke.
4. Patlidžan i tikvicu oguliti i isjeći na kocke.
5. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati papriku, patlidžan i mrkvu te i njih kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem, dolijevajući supu od koljenice po potrebi.
6. Kad povrće napola omekša, dodati paradajz i pirinač pa dinstati dok pirinač ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
7. Pred kraj dodati koljenicu i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuhati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.