Filet lososa s terijaki sosom

by | 2 Juna, 2015

Donosimo vam recept za odlično glavno jeloFilet lososa s terijaki sosom

losos

Potrebno je (za jednu osobu):
– 220 g fileta lososa, 70 g pirinča, 0,03 l terijaki sosa, kriška limuna, rukola i čeri paradajz za dekoraciju, so i biber.

Priprema:
– Najprije skuhajte pirinač u slanoj, kipućoj vodi, a potom ga dobro procijedite i formirajte u željeni oblik na tanjiru (pirinčem možete napuniti šoljice za kafu koje ćete prevrnuti na tanjir i tako dobiti manje oble porcije).
– Nakon toga izgrilujte losos na gril tiganju, vodeći računa o tome da mu središnji dio ostane sirov.
– Pred sam kraj grilovanja začinite losos, pa ga premažite terijaki sosom.
– Servirajte filet s pirinčem, a tanjir aranžirajte rukolom, čeri paradajzom, limunom i preostalim terijaki sosom.

Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.