Fileti oslića u sosu od povrća i šampinjona

by | 6 Aprila, 2018

Sastojci:

400 g oslića / fileti
2 kašike maslinovog ulja
2 mrkve
1 korijen peršuna
1 crveni luk
1 korijen celera
2 paradajza
1-2 feferone
4-5 šampinjona
so
biber
malo peršunovog lista
supa od povrća / po potrebi

Priprema:

Na ulju propržite sitno sjeckani luk. Dodajte isjeckano povrće, feferone i zalijte sa malo supe od povrća, tako da povrće bude pokriveno, posolite i kuhajte dok povrće ne omekša.

Dodajte ribu i krupno isječene gljive i nastavite da kuhate još oko 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte biber i začinite po ukusu. Ako je sos pregust dodajte još malo supe.

Kada je jelo gotovo pospite ga peršunovim listom i poslužite uz kuhani krompir ili krompir pire.

Foto: Thinkstock Izvor: recepti.zena.blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.