Fileti s blitvom i sirom

by | 6 Marta, 2013

Sastojci:

  • 600 g fileta soma
  • 150 g kačkavalja
  • 500 g blitve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 dl soka od paradajza
  • 2 dl supe od povrća
  • 1 dl bijelog vina
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Blitvu očistiti i isjeći na kocke, crni luk sitno isjeckati, a kačkavalj isjeći na listove.
2. Filete soma isjeći na krupnije komade i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od paradajza, supu od povrća, maslinovo ulje, bijelo vino i začine po ukusu.
4. U vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smjese od paradajza. Zatim rasporediti blitvu, posuti je
crnim lukom i preko nje poslagati filete soma. Odozgo preliti ostatkom smjese od paradajza. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj pečenja filete prekriti listovima kačkavalja i vratiti u rernu da se sir otopi.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.