Fileti soma na krompiru

by | 1 Augusta, 2014

Clipboard0316

Sastojci:

  • 800 g fileta soma srednje debljine
  • 600 g krompira
  • 40 g konzervisanog rena
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g mladog graška
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 1 veća mrkva
  • 200 g pirinča, ulje
  • 5 dl juneće supe
  • mješavina začina

Priprema:
1. Filete soma isjeći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i premazati renom.
2. Krompire oguliti i kratko blanširati u ključaloj slanoj vodi oko 5 min. Potom ih ocijediti, ostaviti da se ohlade i izrendati na krupno rende.
3. Filete soma posuti rendanim krompirom s obje strane. Potom tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem, pa poslagati filete u krompiru. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
4. Posebno pripremiti rižoto. Crni luk i mrkvu sitno isjeckati i propržiti na malo ulja. Dodati mladi grašak i kukuruz šećerac, te kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti ga uz neprestano miješanje 5 min. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
5. Rižoto poslužiti uz pečene filete soma.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.