Fileti soma na krompiru

by | 6 Oktobra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

800 g fileta soma srednje debljine
600 g krompira
40 g konzervisanog rena
1 glavica crvenog luka
100 g mladog graška
100 g kukuruza šećerca
1 veća mrkva
200 g riže, ulje
5 dl juneće supe
mješavina začina

Priprema:

1. Filete soma isjeći na krupnije komade, začiniti ih po ukusu i premazati renom.
2. Krompire oguliti i kratko blanširati u ključaloj slanoj vodi oko 5 min. Potom ih ocijediti, ostaviti da se ohlade i izrendati na krupno rende.
3. Filete soma posuti rendanim krompirom sa obe strane. Potom tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem, pa poslagati filete u krompiru. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
4. Posebno pripremiti rižoto. Crveni luk i mrkvu sitno isjeckati i propržiti na malo ulja. Dodati mladi grašak i kukuruz šećerac, te kratko propržiti. Dodati rižu i pržiti je uz neprestano miješanje 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok riža ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
5. Rižoto poslužiti uz pečene filete soma.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.