Fileti soma u pavlaci

by | 31 Maja, 2013

Sastojci:

  • 800 g fileta soma
  • 100 g suhog vrata
  • 3 jajeta
  • 4 dl neutralne pavlake
  • 4 češnja bijelog luka
  • 1 kašičica sjeckanog peršuna
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 limun
  • mješavina začina

Za pohovanje:

  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 3 dl ulja

Priprema:

1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu da se ocijede od suvišne tečnosti. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i pržiti na vrelom ulju sa obje strane dok ne porumene.
3. Suhi vrat isjeckati na kockice, a bijeli luk izrendati na sitno rende.
4. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, jaja, peršun, bosiljak, suhi vrat, bijeli luk i začine po ukusu.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati pohovane filete soma tako da se na krajevima preklapaju, i preliti ih pripremljenom smjesom od neutralne pavlake.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.