Gambori Bretanja

by | 19 Septembra, 2013

glavno jelo

Sastojci:

  • 280 g gambora
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 80 g sojinih klica
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber

Za prilog:

  • 200 g pirinča
  • 10 g putera
  • šafran
  • so, biber

Priprema:

1. Gambore očistiti i isjeći na manje komade, a crvenu papriku sitno isjeckati.
2. Isjeckane gambore propržiti na maslinovom ulju, zatim dodati sjeckanu crvenu papriku i sojine klice te kratko propržiti.
3. Sipati neutralnu pavlaku, promiješati i začiniti po ukusu. Gotovo jelo služiti uz prilog od pirinča.

Prilog:

1. U šerpu sipati vodu i ostaviti da proključa, potom dodati pirinač i malo putera, pa kuhati dok pirinač ne omekša.
2. Obaren pirinač začiniti po ukusu, dodati prstohvat šafrana i promiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.