Goveđi gulaš na bavarski način

by | 3 Februara, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
400 g crvenog luka
1 mrkva
4 veća krompira
1 kg govedine
4 kašike putera
so, biber
2 kašike koncentrata paradajza
1 kašika crvene mljevene paprike
pola kašičice mljevenog kima
600 ml bujona
4 kašike nasjeckanog peršuna
malo muskatnog oraščića
100 g pavlake

Priprema:
1. Luk i krompir oljuštiti pa isjeći na kockice.
2. Meso posoliti i pobiberiti po ukusu pa ispržiti na puteru dok ne porumeni. Izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
3. Na masnoći od mesa ispržiti luk pa dodati mrkvu isječenu na kolutove.
4. Dodati meso, umiješati koncentrat paradajza te začiniti crvenom mljevenom paprikom i kimom.
5. Pržiti uz povremeno miješanje oko 5 minuta, a zatim dodati krompir, uliti bujon i ostaviti da se krčka 90 minuta.
6. Na kraju, dodati isjeckan peršun, malo muskatnog oraščića i pavlaku.

Izvor: kuhaj.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.