Gratinirani karfiol sa mljevenim mesom

by | 24 Oktobra, 2016
Foto: Pošalji recept/Stockfood

Foto: Pošalji recept/Stockfood

Sastojci:
1/2 kg karfiola
250 g mljevenog mesa
1/2 prase
150 g kačkavalja
1 kašičica paradajz pirea
so, biber
30 g putera
ulje

Priprema:
1. Prasu očistiti i sitno isjeckati. Karfiol očistiti od spoljnih listova, razdvojiti na manje cvjetiće, oprati i ocijediti. Kačkavalj izrendati.
2. Na umjerenoj temperaturi rastopiti puter na ulju.
3. Dodati prasu i dinstati dok ne omekša.
4. Zatim, dodati mljeveno meso, so i biber pa nastaviti prženje sve dok meso ne promijeni boju. Pred kraj prženja dodati paradajz pire i dobro sjediniti.
5. U blago nauljenu vatrostalnu posudu složiti karfiol, blago posoliti, nanijeti mljeveno meso pa postupak ponoviti još jednom.
6. Posudu poklopiti ili obložiti alu folijom pa peći u ugrijanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta.
7. Otklopiti i posuti kačkavaljem pa ostaviti da se sve lijepo zapeče.
8. Izvaditi iz rerne i poslužiti dok je toplo.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.