Gulaš iz rerne

by | 18 Januara, 2014

Clipboard038

Sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa od buta
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 mrkve
  • 4 fileta pečene paprike
  • 1 kašika susama
  • 500 g krompira
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Juneće meso od buta i filete pečene paprike isjeći na krupnije kocke. Crni luk sitno isjeckati, a mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Krompir oguliti i isjeći na tanje kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i merkvu, a potom dodati meso te i njega pržiti dok ne promijeni boju. Dolijevati vodu po potrebi da meso omekša.
4. Potom dodati paradajz pire, susam, šećer, začine po ukusu, mljevenu i pečenu papriku.
5. U odgovarajuću vatrostalnu posudu preručiti pripremljeni gulaš i poravnati. Zatim preko njega poslagati kolutove krompira tako da se na krajevima preklapaju.
Naliti vodom da ogrezne i peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok krompir ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.