Gurmanski poklon

by | 5 Oktobra, 2017

Foto: Pošalji recept

SASTOJCI:
2 goveđe šnicle
8 ćevapa
2 paradajza
1 crveni luk
1 paprika
1/2 pavlake
1 šoljica riže
so, biber, vegeta

PRIPREMA:
1. Šnicle blago istucati kuhinjskim tučkom i začiniti solju i vegetom.
2. Staviti po četiri ćevapa na svaku šniclu, zatim ih umotati i svezati koncem.
3. Pripremljeno meso staviti u tepsiju, a preko njega pola isječenog luka i malo vegete.
4. Peći u rerni 40 minuta na 200°C.
5. Obariti rižu.
6. Paradajz izdubiti tako da se dobiju zdjelice.
7. Isjeckati papriku i drugu polovinu luka, posoliti i pomiješati sa pavlakom.
8. Pripremljenom smjesom puniti paradajz.
9. Skuhanu rižu oblikovati pomoću šoljice i ukrasiti paprikom isječenom u oblik srca.
10. Punjeni paradajz ukrasiti paprikom.
11. Mesne rolnice isjeći na tri dijela.

(Recept Biljane Čarapić iz Novog Goražda)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

www.facebook.com/Posalji-recept-BiH

IZVOR: POŠALJI RECEPT

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.