Hrskave loptice od kajmaka s crnim tartufima

by | 16 Maja, 2015

Donosimo vam recept za odlično glavno jeloHrskave loptice od kajmaka s crnim tartufima

loptice-kajmak

Sastojci:
– mladi kajmak, crni tartufi, panko prezle, bademi, krem od kajmaka, plavi sir.

Priprema:
– Pomiješamo slani, mladi kajmak s malo mljevenih crnih tartufa, pa masu zamrznemo na mins 20 stepeni C.
– Potom od nje pravimo loptice, koje ćemo uvaljati u masu za paniranje, ali ćemo umjesto običnih uzeti panko prezle (od pirinča), jer su hrskavije.
– Loptice pržimo u fritezi oko tri minuta.
– Na kraju dobijamo toplu spoljašnost i hladnu sredinu.
– Serviramo ih uz malo zdrobljenog badema i krem od kajmaka i plavog sira.

Kroketi od celera
– U mlijeku skuhamo iste količine celera i krompira, od kojih se naprave pirei.
– Kad se sjedine, od te mase oblikuju se “kanelčići”, koji se paniraju kao hrskave loptice od kajmaka.

Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.