Indijska kuhinja: Egg curry

by | 29 Augusta, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
5 tvrdo kuhanih jaja
3 kašike ulja
2 glavice luka
2 kašike paradajz paste
3 zelene ljute papričice
5 cm koruhena đumbira
2 kašičice mljevenog korijandera
2 kašičice kurkume
2 kašičice ljute tucane paprike
1 kašičica garam masale
400 ml vode
so, biber

Priprema:
1. Kuhana jaja propržiti na ulju da dobiju finu, zlatnu boju i stvori se fina, čipkasta korica.
2. Crveni luk sitno isjeckati ili samljeti u blenderu i prodinstati na ulju u kome su pržena jaja toliko da višak vode ispari (3-4 minuta).
3. Dodati izrendan đumbir i bijeli luk pa pržiti 2-3 minuta.
4. Uz stalno miješanje dodati paradajz pastu, sitno sjeckane ljute papričice, korijander, kurkumu i ljutu tucanu papriku. Kratko propržiti pa dodati vodu i pustiti da provri.
5. Zatim, dodati garam masalu i dobro promiješati. U to dodati jaja i kuhati desetak minuta, a zatim smanjiti temperaturu i kuhati dok višak tečnosti ne uvri.
6. Služiti toplo uz rižu ili indijski hljeb (roti, parata).

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.