Iz rerne: Zapečene mahune s piletinom

by | 22 Juna, 2018

Sastojci:

500 g žutih mahuna
1 glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
2 mrkve
1 kašičica kopra
2 dl soka od paradajza
1 kašika brašna
1 kašičica mljevene paprike
350 g pilećeg bijelog mesa
500 g krompira
50 g margarina
100 g kačkavalja
1 dl mlijeka, ulje
mješavina začina

Priprema:

1. Crveni luk isjeći na kockice, mrkvu izrendati na krupno rende, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti crveni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati mahune i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi.
4. Kada su mahune napola dinstane, dodati sok od paradajza, mljevenu papriku, kopar i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok povrće potpuno ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati hladnu zapršku (mješavinu brašna i malo vode) i miješati dok se ne zgusne.
5. Piletinu isjeći na kocke i začiniti po ukusu, a potom je propržiti na vrelom ulju.
6. Krompir obariti i ispasirati, dodati u njega margarin, mlijeko i začine po ukusu pa dobro izmiješati da se dobije pire.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati cušpajz od boranije. U njega utisnuti prženu piletinu, a odozgo prekriti krompir pireom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrijanoj rerni na 200˚C oko 30 min.

Izvor: Pošalji recept Foto: Dobra Hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.