Jelo iz tave za pola sata: Turski menemen

by | 2 Oktobra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
20 ml maslinovog ulja
2 glavice crvenog luka
1 crvena paprika
1 ljuta papričica
400 g paradajza
1 kašičica šećera
4 jajeta
peršunov list

Priprema:
1. Crveni luk oljuštiti i isjeći na tanke kriške. Papriku očistiti od drški i sjemena pa isjeckati na tračice. Ljutu papričicu očistiti od sjemenki i isjeckati što sitnije. Paradajz popariti i oljuštiti a zatim isjeći na osmine.
2. U većoj tavi ugrijati ulje i dodati crveni luk, paprike i ljutu papričicu. Kuhati na umjerenoj vatri dok ne omekša.
3. Dodati paradajz i šećer, pa sve dobro promiješati. Nastaviti kuhanje dok se tečnost ne redukuje tj. potpuno ispari.
4. Posebno umutiti jaja, začiniti i preliti pripremljenu smjesu.
5. Uz stalno miješanjem, nastaviti sa prženjem sve dok se jaja lijepo ne povežu sa povrćem i postanu kremasta.
6. Pripremljeno jelo posuti peršunovim listom i poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.