Jeste li probali piletinu u mlijeku?

by | 22 Septembra, 2018

Sastojci: 

1 cijelo pile (oko 1,5 kg)
morska so
svježe mljeveni crni biber
kašičica cimeta
vezica svježe žalfije/kadulje
korica od dva limuna
10 čenova bijelog luka
500 ml mlijeka

Priprema:

Rernu zagrijte na 190°C. Posolite i pobiberite piletinu, stavite maslinovo ulje i maslac u vatrostalnu zdjelu i pržite pile desetak minuta sa svake strane.

Stavite pile u zdjelu za rernu, dodajte mlijeko, cimet, listove žalfije/kadulje, koricu od dva limuna i bijeli luk. I pecite oko sat i po.

Piletina je spremna, poslužite je s umakom od mlijeka

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Pixabay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.