Juha od oslića

by | 12 Februara, 2013

Sastojci:

  • 400 g fileta oslića
  • 1 manji poriiluk
  • 3 češnja bijelog luka
  • 3 srednja krompira
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 limun
  • 2 žlice gustina
  • 4 žlice ulja

Priprema:

1. Filete oslića i krompir narezati na krupnije kocke, poriluk na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckajte.
2. Na malo ulja popržiti poriluk i češnjak, a zatim dodati 1,5 l vode i ostaviti da proključa.
3. Potom dodati krompir i začine po ukusu i kuhati dok krompir napola ne omekša.
4. Zatim dodati filete oslića i lovorov list pa kuhati na umjerenoj temperaturi da svi sastojci omjekšaju.
5. Pred kraj prženja dodati mješavinu gustina s malo vode i nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustoća.
6. U gotovu juhu dodati sok od limuna i posuti je sjeckanim peršinom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.