Juha s lignjama

by | 22 Augusta, 2014

juha s lignjama

Sastojci:

  • 500 g očišćenih lignji
  • 1 crni luk
  • ulje
  • 1 mrkva
  • 2 stabljike celera
  • 1 crvena paprika
  • 250 g pelata paradajza
  • 1 lovorov list
  • 3 kašike vorčester umaka
  • 1 cm korijena đumbira
  • mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk, mrkvu i crvenu papriku očistiti i izrezati na kockice.
2. Korijen đumbira očistiti i sitno naribati, stabljike celera isjeći na polumjesece.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i mrkvu, a zatim dodati stabljike celera, đumbir i crvenu papriku, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Dodati očišćene lignje i dinstati ih zajedno sa povrćem 5 min.
5. Sipati 1,2 l vode, dodati izmiksani pelat paradajza, lovorov list i vorčester umak. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj kuhanja dodati začine po ukusu.

Izvor: lepotaizdravčlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.