Juneće šnicle u saftu

by | 28 Marta, 2013

Sastojci:

  • 800 g junećih šnicli od buta
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena češnjaka
  • 3 mrkve
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 dl crnog vina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 kašika domaćeg džema od kajsija
  • 600 g njoka
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Mrkvu izrendati na krupno rende, mesnatu slaninu isjeći na kockice, crni luk  i češnjak što sitnije isjeckati.
2. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i češnjak, dodati mrkvu i slaninu te i njih kratko propržiti. Zatim dodati juneće šnicle i dinstati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati paradajz pire, džem od kajsije, crno vino i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Njoke obariti u slanoj vodi, a potom ih ocijediti od suvišne tečnost i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.