Juneći medaljoni u sosu od vina

by | 11 Februara, 2014

juneci-medaljoni
Sastojci:

  • 600 g junećeg ramsteka
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 5 suhih šljiva
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike gustina
  • 5 dl juneće supe
  • mješavina začina

Za rižoto:

  • 1/2 praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 mrkva
  • 30 g putera
  • 4 dl juneće supe
  • so, biber, ulje

Priprema:
1. Ramstek isjeći na šnicle, staviti ih u najlon kesu i istanjiti tučkom za meso. Krajeve šnicli presaviti ka sredini pa okrenuti naopačke i blago ručno oblikovati medaljon.
2. Oblikovane medaljone premazati senfom, a zatim ih propržiti na vrelom ulju s obje strane da porumene.
3. Potom ih zaliti bijelim vinom i dinstati dok alkohol ne ispari.
4. Postepeno dolijevati juneću supu i poklopljeno dinstati na umjerenoj temperaturi da meso omekša. Pred kraj dinstanja dodati suhe šljive i začine po ukusu.
5. Kada šljive omekšaju, medaljone izvaditi a šljive zajedno sa saftom izmiksati. Sipati u šerpu i vratiti medaljone. Dodati mješavinu gustina s malo vode pa nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustina.
6. Posebno pripremiti rižoto. Praziluk, mrkvu i crni luk isjeći na kockice te propržiti na malo ulja. Potom dodati pirinač pa i njega kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dolijevajući juneću supu po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj kuhanja dodati začine po ukusu i puter te promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.