Juneći paprikaš s tikvicama

by | 18 Januara, 2017
Guliver/Thinkstock Pošalji recept

Guliver/Thinkstock
Pošalji recept

Sastojci:

500 g junetine
2 glavice crvenog luka
1 veća tikvica
2 paradajza
2 krompira
2 čena bijelog luka
1 list lovora
so, biber u zrnu
1 ½ kašičica aleve paprike
list peršuna
ulje

Priprema:

1. Meso isjeći na komade i posoliti. Na malo ulja propržiti meso, toliko da ravnomjerno porumeni.
2. Dodati sitno sjeckani crni i bijeli luk, pa propržiti uz redovno miješanje i dolivanje vode po potrebi.
3. Začiniti po ukusu, dodati mljevenu papriku i lovorov list, te ostaviti da se krčka oko 30 minuta.
4. Tikvicu oljuštiti, očistiti od sjemena i isjeći na kockice. Paradajz oprati i isjeći na kockice. Krompir oguliti i isjeći na manje komade.
5. U napola kuhan paprikaš dodati povrće, pa kuhati još 20-ak minta dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Prije služenja jelo posuti sjeckanim peršunom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.