Juneći rižoto

by | 10 Septembra, 2019

Sastojci (4 porcije):

700 g juneće lopatice
2 glavice luka, sitno nasjeckati
3 mrkve, narezati na kolutiće
2 kašičice soli, malo bibera
1 kašičica mljevenog kima
1 kašičica mljevene crvene paprike
2 lista lovora
5 1/2 šolja vode
3 šolje riže
1 mala glavica bijelog luka
1 kašičica mljevenog korijandra
po izboru, ljuta papričica

Priprema:

S mesa uklonite masni dio i narežite ga na kockice. Dinstajte sedam minuta na vrućem ulju, pa dodajte luk. Kratko dinstajte, a zatim dodajte mrkvu, kašičicu soli, biber, crvenu papriku, kim i lovor.

Dinstajte pet minuta i potom zalijte s dvije šolje vruće vode. Lagano kuhajte 45 minuta, a zatim ubacite rižu, kašičicu soli i ako želite, ljutu papričicu. Dodajte četiri šolje vode, prokuhajte, pa smanjite i kuhajte još desetak minuta (dok tekućina ne ispari).

Dodajte zdrobljenu glavicu bijelog luka, kašičicu korijandra i kuhajte još kratko dok riža ne bude gotova.

Poslužite toplo.

Izvor: kaufland.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.