Hrono kuhar: Sočne ćufte s tikvicama

by | 24 Juna, 2020

Sastojci:

350 g mljevene svinjetine
1 manja tikvica od 200 g
malo sode bikarbone
pola kašičice crvene mljevene paprike
pola kašičice bibera
1 i 1/2 kašičica morske soli
1 čen bijelog luka

Priprema:

Tikvicu oguliti , narendati i posuti s pola kašičice soli. Ostaviti ih 10-15 minuta da pusti vodu, a zatim je dobro ocijediti.

Mljeveno meso staviti u činiju. Dodati tikvice, sitno isjeckan bijeli luk i sodu bikarbonu, te posuti crvenom paprikom, posoliti i pobiberiti. Formirati loptice, a zatim ih poredati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći na 250°C oko 10 minuta, pa sniziti temperaturu rerne na 180°C i peći još 5 minuta.

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.