Kotleti u umaku od limuna

by | 7 Septembra, 2013

Snicle Sa Limunom

Sastojci:

  • 8 bifteka bez kostiju
  • 4 češnja bijelog luka
  • 2 poriluka
  • 2 mlada crna luka
  • 3 dl suhog bijelog vina
  • 2 limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica gustina
  • začin C, papar, ružmarin

Priprema:

1. Bifteke istanjiti tučkom za meso, bijeli luk izribati na sitno, poriluk, limun i crni luk narezati na kolutove.
2. Istanjene bifteke natrljati bijelim lukom i začiniti po ukusu, te ih pržiti na maslinovom ulju dok ne porumene.
3. U pržene bifteke dodati mladi luk, poriluk i ružmarin, pa dinstati uz povremeno dolivanje bijelog vina.
4. Pred kraj dinstanja, dodati limun, posuti gustinom, začiniti po ukusu, te dinstati još 5 minuta. Gotove šnicle servirati uz bareni krompir.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.