Lovačke šnicle u sosu od gljiva!

by | 10 Septembra, 2018

Sastojci:

500 g junećih šnicli
2 manje glavice luka
450 g šampinjona
300 ml vrnja za kuhanje
začini (za lovačke šnicle), po ukusu
Prilog:
500 g bijelog krompira
100 ml mlijeka
kašika maslaca
so, biber

Priprema: 

Luk sitno isjeckajte i stavite da se dinsta. Vodite računa da ne zagori! Kada se fino uprži vreme je za dodavanje šnicli.

Šnicle olupajte, ali ne pretjerujte u istanjivanju. Zasijecite ivice kako biste spriječili da mnogo promijene oblik. Ubacite ih u šerpu preko luka i vodite računa da ih odmah nekoliko puta okrenete kako se ne bi zalijepile za šerpu. Kada krenu da se skupljaju i oslobode malo prostora dodajte i ostale. Kada se na njima primijeti trag od prženja prelijte ih vodom i poklopite šerpu. Ostavite ih nekih 20 minuta da se krčkaju.

Dok se meso dinsta isjecite šampinjone na listiće. Kako biste ubrzali proces kuhanja sada možete pripremati i prilog koji ćete servirati uz lovačke šnicle. Dodajte gljive mesu, prelijte vodom i zaboravite na njih na nekih 30 min. Sa vremena na vrijeme samo proverite da li je potrebno dodati još vode i promiješajte.

U jednu posudu razmutite neutralnu pavlaku i kesicu začina koji su posebno miješani za lovačke šnicle. Kombinaciju začina možete napraviti i sami. Prelijte dobijeni sos preko gljiva i šnicli, smanjite jačinu ringle na 2 i dajte im vremena da odrade svoju magiju.

Meso treba da se raskuha toliko da ga možete razdvajati samo viljuškom.

Izvor i foto: mogujatosama.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.