Mesna rolada sa jabukama

by | 1 Marta, 2018

Sastojci:

1,3 kg svinjskog mesa od buta
50 g putera
1 ljubičasti luk
2 struka stabljike celera
2 kisele jabuke
50 g isjeckanih oraha
50 g prezle
so, biber
rendana kora od 1 limuna
50 g suhih brusnica
1 jaje
1 dl bijelog vina
ulje

Priprema:

Na rastopljenom puteru propržiti sitno sjeckani ljubičasti luk. Strukove celera oguliti i isjeći na kockice pa sjediniti s lukom. Jabuke oguliti i isjeći na kockice, dodati u tavu i kratko propržiti zatim dodati brusnice, orahe, koru limuna i začiniti po ukusu. Meso zarezati i istanjiti tučkom preko providne folije pa začiniti. U ohlađeni fil dodati prezlu i jaje pa promiješati i nanijeti na meso.

Rasporediti fil preko mesa, ali ne do kraja ivica, i zamotati u rolat. Rolovano meso uvezati kuhinjskim koncem da fil ne iscuri. Roladu staviti u podmazanu činiju pa preliti vinom i uljem i ispeći u rerni.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.