Categories Jela sa mesom

Musaka od mahuna

Sastojci:

500-600 g mljevenog mesa
800 g mahuna
1 luk
suhi povrtni začin, so, papar
2 jaja
4 kašike pavlake
100 g krušnih mrvica

Priprema

Na ulju pržiti sjeckani luk, dodati meso pa pržiti uz miješanje dok meso potpuno ne promijeni boju i postane razvnomjerno poprženo i rastresito. Začiniti solju, biberom ili povrtnim začinom.

Mahune kratko prokuhati pa procijediti.

U  vatrostalnu posudu premazanu maslacem posipati tanki sloj krušnih mrvica. Zatim složiti polovinu mahuna, preko mahuna složiti sloj poprženog mesa, a preko mesa drugi dio mahuna.

Pjenjačom istući jaja i pavlaku, posoliti pa preliti musaku. Posipati cijelu površinu musake tankim slojem krušnih mrvica. Od toga će musaka dobiti fini hrskavi izgled i okus nakon pečenja.

Peći u prethodno zagrijanoj reni na 200℃ oko 30 min.

Izvor: recipeci.com

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *