Pikantni juneći gulaš

by | 6 Februara, 2019

Sastojci:

500 g junetine od buta
2 crvena luka
150 g mrkve
20 ml ulja
250 g sjeckanog paradajza
kašičica ljute crvene mljevene paprike
1/2 kašike ajvara
čen bijelog luka
1/2 čili papričice
kašika oncentrata rajčice
1/2 kašike skrobnog brašna
kašika peršuna
so i biber

Priprema:

Na ulju popržite junetinu nasječenu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu.

Dinstajte oko pet minuta, sklonite s vatre i umiješajte koncentrat paradajza, mljevenu papriku i protisnuti bijeli luk. Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite.

Dodajte osam dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Po potrebi dolijte još vode.

Skrobno brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u čorbu.

Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite sjeckanim peršinom.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.