Piletina i celer iz woka

by | 29 Jula, 2019

Sastojci:

200 g pilećeg filea
3 kašičice škrobnog brašna
50 ml ulja
50 ml vode
1 kašičica nasjeckanog bijelog luka
2 kašičice nasjeckanog đumbira
50 ml bijelog vina
1 bjelanjak
4 stabljike celera
1 kašičica sezamova ulja

Priprema:

Stabljike celera nasijecite na trake i blanširajte oko dvije minute. U međuvremenu naribajte đumbir i nasjeckajte bijeli luk. Meso narežite na trakice.

Bjelanjak istucite pjenjačom u koji ste dodali dvije kašičice škrobnog brašna. U zagrijani wok stavite meso i ispecite. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz woka. Papirnatim ručnikom pokupite višak masnoće te u wok stavite blanširani celer, mješavinu đumbira i bijelog luka, vino, vodu, kašičicu gustina i biber te na kraju meso.

Sve zajedno lagano prokuhajte da se sastojci sljube i servirajte. Na samom kraju jelo začinite susamovim uljem.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.