Piletina s tikvicama i pavlakom

by | 10 Juna, 2020

Sastojci:

pileći file
1 mlada tikvica
2 jaja
100 g kisele pavlake
50 ml mlijeka
ulja, soli
bijeli luk u granulama
listovi kačkavalja
kačkavalj za rendanje

Priprema:

Meso isjeći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i isjeći na tanje kolutove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Meso prepržiti u tavi dok blago ne porumeni.

Manju tepsliju podmazati uljem. Listove kačkavalja isjeći na 4 dijela, kao i meso na manje šnicle. Redati po dužini pleha koji ste podmazali uljem – kačkavalj, tikvicu, meso, pa ponovo kačkavalj, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.

U činiji razlupati jaja, dodati pavlaku i mlijeko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni. Pred kraj posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu dok ne porumeni.

Izvor i foto: superzena.b92.net/bakinakuhinja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.