Piletina sa susamom i senfom

by | 16 Juna, 2018

Sastojci:

500 g pilećih filea
300 g šampinjona
1 kašika soja sosa
3 kašike senfa
2 čena bijelog luka
3 kašike kisele pavlake
3 kašike susama
malo maslinovog ulja
so, biber

Priprema:

1. Isjecite piletinu na kockice 2×2 cm i premažite je senfom. Na vama je da odaberete da li ćete svaki komad posebno mazati četkicom ili ćete senf sipati u činiju sa mesom i dobro sve izmiješati, što je praktičnije.
2. Sipajte ulje u tavu i dobro ga zagrejte. Ravnomjerno rasporedite komadiće mesa i pržite ih dok ne poprime zlatnožutu boju. Dodajte soja sos i oko 100 ml vode i ostavite da se dinsta 10-15 minuta, pa izvadite meso u posebnu posudu.
3. Ponovo zagrijte ulje, propržite susam oko 30 sekundi, a zatim dodajte šampinjone koje ste prethodno isjekli na listiće. Dospite malo vode, posolite i ostavite da se dinsta oko 10 minuta, pa dodajte 2 kašike kisele pavlake, promiješajte pa vratite i meso nazad u tavu. Kuhajte nekoliko minuta i, na samom kraju, dodajte usitnjeni bijeli luk.

Izvor: Pošalji recept Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.