Pljeskavice sa zobenim pahuljicama

by | 10 Februara, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

350 g mlJevenog mesa
150 g zobenih pahuljica
¼ kašičice sode-bikarbone
1½ kašičica soli
suhi začin
biber
ulje
kopar

Priprema:

1. Zobene pahuljice preliti sa malo tople vode, promiješati i ostaviti desetak minuta.
2. Zatim, sjediniti mljeveno meso, so, suhi začin, biber, sodu-bikarbonu i zobene pahuljice. Smjesu dobro izmijesiti i nauljenim rukama formirati male loptice.
3. Zatim, dlanovima pritisnuti loptice, tako da se dobije pljeskavica.
4. Pripremljene pljeskavice prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru pola sata.
5. Na malo (umjereno zagrijanog) ulja pržiti pljeskavice, sa obje strane po 3-4 minuta tj. dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
6. Izvaditi iz tave i prenijeti na papirni ubrus da se ocijede od viška masnoće.
7. Posuti sjeckanim koprom i poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.