Categories Jela sa mesom

Pohovana krilca

Foto: Thinkstock

Sastojci:

800 g pilećih krilaca
100 g brašna
4 jajeta
200 g prezli
3 dl ulja
500 g graška
3 mrkve
2 dl tartar sosa
mješavina začina

Priprema:

1. Oštrim nožem krilca presjeći po zglobovima na dva dijela. Vrhove zasjeći kružnim pokretom noža da se lako može svući kožica sa mesom.
2. Odstraniti deblju kost, a meso povući nadole da se dobije oblik batačića, pa začiniti po ukusu.
3. U dubljoj šerpi zagrijati ulje. Batačiće od krilaca prvo uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti u zagrijanom ulju dok ne porumene.
4. Pohovana krilca preliti tartar sosom i služiti uz kuhanu mrkvu i grašak.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *