Punjeni kupus iz rerne

by | 5 Januara, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

manja glavica kupusa

400 g dimljene slanine

2 lepinje

2 jajeta

crveni luk

2 kašike prezli

lovorov list

nekoliko zrna bibera

majoran

so

Priprema:

1. Skuvajte slaninu isječenu na šnite s lovorovim listom i biberom. Izvadite iz vode slaninu, lovor i biber i ostavite sa strane da se ohlade. U toj vodi kratko prokuvajte glavicu kupusa, a zatim ga izvadite i ostavite da se procijedi. Nemojte bacati tečnost.

2. Umočite lepinje u tečnost u kojoj su se kuvale ostale namirnice i sačekajte da lijepo upije vodu i nabubri. Pomiješajte lepinje, isjeckan crveni luk, jaja, majoran, so i prezle. Kada se sve dobro pomiješa, dodajte slaninu, biber i lovor.

3. Prepolovite kupus i stavite u dublji pleh tako da sječena strana bude okrenuta dolje. Razdvojte blago listove kupusa i između njih stavite fil sa slaninom. Preko kupusa zatim prelijte tečnost u kojoj se kuvala slanina, poklopite i pecite na 180 stepeni C oko pola sata dok se na kupusu ne uhvati korica zlatne boje.

Izvor: Stvar ukusa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.