Punjeni medaljoni

by | 19 Marta, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 1 manja brokula
  • 100 g mladog sira
  • 100 g mocarele
  • mješavina začina, biber
  • 4 kašike ulja

Za preliv:

  • 350 g pelata paradajza
  • 1 kašikica šećera
  • origano, bosiljak
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svinjske filee očistiti od masnoće i žilica pa poprečno isjeći na svakih 5 cm. Dobijene komade istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Brokulu iskidati na cvijetove i obariti u slanoj vodi. Zatim ga procijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
3. Mladi sir i mocarelu isjeći na kocke 2×2 cm.
4. Na svaku istanjenu šniclu staviti cvijet brokule i kockicu mladog sira i mocarele. Potom krajeve mesa preklopiti pri vrhu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još medaljona.
5. U teflonskom tiganju ugrijati ulje, te njega poslagati medaljone tako da preklopljeni krajevi budu okrenuti ka dolje. Pržiti ih sa obje strane dok ne porumene.

Preliv:

1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa maslinovim uljem, bosiljkom, origanom, šećerom i začinima po ukusu.
2. Pripremljenu smjesu kratko prokuhati da bi se dobila odgovarajuća gustina.

Finalni postupak:

Pržene medaljone preliti umakom od paradajza.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.