Ragu od teletine

by | 26 Maja, 2020

Sastojci:

2 kg teletine
4 mrkve
5 čena bijelog luka
maslinovo ulje
500 vrganja
1 l mesnog bujona
2 glavice luka
1 l vrhnja za kuhanje
sol, biber, peršun
maslac

Priprema: 

Teletinu isječenu na kockice propržiti na mješavini maslaca i ulja, dodati nasjeckani luk, mrkvu te usitnjeni bijeli luk i začine. Kratko izdinstati pa umiješati vrganje nasječene na listiće i nasjeckani peršinov list.

Jelo potom premjestiti u vatrostalnu posudu, preliti mesnom supom i peći u pećnici. Kad meso postane gotovo potpuno mekano, zaliti ga vrhnjem za kuhanje.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.