Categories Jela sa mesom

Ragu s paprikom i mljevenim mesom

Sastojci:

1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 žuta paprika
400 g mljevenog mesa
400 g tjestenine bez jaja
1 luk
1 čen bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
250 g pelata
150 ml bujona
parmezan
so
svježe mljeveni biber

Priprema:

Luk i bijeli luk nasjeckajte na sitno. Paprike izrežite na kockice. Luk i bijeli luk dinstajte na ulju te dodajte mljeveno meso. Pržite dok ne poprimi boju, pa dodajte papriku i dinstajte oko pet minuta. Umiješajte pelat, bujon, so i biber.  Kuhajte 20-ak minuta.

Promiješajte sa skuhanom tjesteninom, a dok je još vruće, pospite sitno rendani parmezan.

Izvor: gastro.24sata.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *