Ražnjići od piletine sa šljivama i origanom

by | 17 Jula, 2018

Sastojci: 

2 kašike maslinovog ulja i malo ulja za premazivanje ražnjića na roštilju
750 g piletine bez kostiju / najbolje očišćenih pilećih bataka nasječenih na komade
6 šljiva, svaka podijeljena na 4 komada
2 čena bijelog luka
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
2 kašike svježe nasjeckanog origana

Priprema:

Zagrijte roštilj na srednje visoku temperaturu pa nauljite rešetku.

Piletinu, šljive, nasjeckani bijeli luk, so i biber pomiješajte u zdjeli pa tako začinjenu piletinu i šljive slažite na štapiće za ražnjiće.

Pecite na roštilju uz povremeno okretanje od 8 do 10 minuta.

Gotovo pospite svježim origanom.

Izvor: 24sata.hr Foto: Pixabay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.