Rolnice punjene šampinjonima

by | 27 Januara, 2013

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 4 kašike prezli
  • 3 dl soka od paradajza
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 kašikica šećera
  • 2 dl juneće supe
  • mješavina začina
  • ulje, biber

Način pripreme:

1. Svinjske filee očistiti od žilica, isjeći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Šampinjone isjeći na listove, a crni luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati šampinjone i dinstati na umjerenoj temperature dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
4. Dinstane šampinjone ostaviti da se ohlade, a zatim u njih dodati jaje i prezle te promiješati.
5. Na svaku šniclu staviti kašiku fila od pečuraka, a bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
6. Posebno umutiti sok od paradajza, bijelo vino, juneću supu, šećer i začine po ukusu.
7. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati rolnice sa završecima okrenutim nadole. Preliti ih pripremljenom mješavinom od paradajza da ugreznu i poklopiti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min. Potom skloniti foliju i peći dok meso ne omekša.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.