Teletina Stroganoff

by | 12 Jula, 2019

Sastojci (4 porcije):

800 g teleće lopatice, nasjeći na trakice
2 kašike maslaca
2 kašike ulja
1 luk, sitno nasjeckati
450 g šampinjona, nasjeći
2 kašike brašna
1/4 šolje konjaka ili brendija
1 šolja pilećeg bujona
3/4 šolje kiselog vrhnja
1/4 šolje nasjeckanog peršina
so i biber:

Priprema: 

U loncu popržite meso na maslacu i ulju, začinite solju i biberom te izvadite na tanjir. Na istoj masnoći dinstajte luk i gljive. Kada malo omekšaju, pospite brašnom te začinite solju i biberom. Zalijte potom bujonom i brendijem/konjakom i pustite da prokuha. Vratite meso, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Sklonite poklopac i kuhajte još pola sata, a zatim dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Pospite peršinom i poslužite uz prilog po želji (riža, tjestenina…)

Izvor: kaufland.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.