Teletina u sosu od ajvara

by | 23 Novembra, 2017

Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g telećeg mesa od buta
250 g šampinjona
1 manja prasa
1 manja glavica crvenog luka
4 kašike soja sosa
4 kašike pikantnog ajvara
1 kašika sjeckanog peršuna
1 kašičica senfa, ulje
2 čena bijelog luka
mješavina začina

Priprema:

1. Teleće meso isjeći na štapiće, šampinjone na četvrtine, prasu i crveni luk na kockice, a bijeli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti prasu, crveni i bijeli luk, a zatim dodati teletinu te i nju kratko propržiti da promijeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omeša.
3. Potom dodati šampinjone, soja sos, ajvar, senf i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem da svi sastojci omekšaju, a umak dobije željenu gustinu. Posuti peršunom.
4. Gotovo jelo po želji možete poslužiti uz pire krompir.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.